Congres apotheekhoudende huisartsen VOL

 
Op donderdag 23 januari 2020 organiseert de Apotheekhoudende Afdeling van de LHV een congres, speciaal voor apotheekhoudende huisartsen. Een inspirerende middag over actuele thema’s waar u in de apotheekhoudende huisartsenpraktijk mee te maken krijgt

Het congres zit vol. U kunt zich niet meer aanmelden.

We starten het programma met een plenaire sessie:

Van werkdruk naar werkgeluk, door Jan Hooikammer, expert op het gebied van talentontwikkeling en oprichter van Talentdiggers.

U ziet op tegen de hoeveelheid werk die u moet verzetten. U voelt u niet uitgerust na het weekend. En het patiëntcontact waar u eerst zo van genoot… Reken af met werkstress en zet de eerste stappen van werkdruk naar werkgeluk. Ontdek de 3 pijlers waarmee u werkstress kunt aanpakken, ontvang praktische handvatten voor uzelf en voor uw team en leer wat de kracht is van het 24-uursprincipe. Eén ding is zeker: dit is een sessie waar u energie van krijgt!

Een eerdere lezing van Jan Hooikammer op de Huisartsbeurs 2018 werd door de deelnemende huisartsen hoog gewaardeerd.

Daarna zijn er twee rondes met vier workshops.

U kunt voor beide rondes een workshop uitkiezen uit de onderstaande mogelijkheden:

Instellingsfarmacie – workshopleider: Dino in de Braekt, Medicatie+Zorg, expertisecentrum op het gebied van instellingsfarmacie.
Veel apotheekhoudende huisartsen beleveren ook aan instellingen. Dit schept een aantal verplichtingen, waarvan de Inspectie IGJ ook actief toeziet op de naleving. Deze workshop zal gaan over de afspraken, werkprocessen en het toezicht dat de apotheekhoudende huisarts moet houden bij het leveren aan instellingen.  
Farmacogenetica in de apotheekhoudende praktijk – workshopleider: professor Ron van Schaik, hoogleraar farmacotherapie Erasmus MC Rotterdam
Waarom reageert de ene patiënt anders op medicatie dan de andere? Voor een groot deel wordt dit veroorzaakt door DNA varianten van metaboliserende enzymen of andere eiwitten. Door het bepalen van een farmacogenetisch profiel kunnen deze eigenschappen in kaart worden gebracht. In deze workshop wordt in kaart gebracht wat farmacogenetica kan betekenen voor de apotheekhoudende huisarts en de manier waarop medicatie wordt ingezet.
Voeding en geneesmiddelen –workshopleider: Rinske Pauw, ziekenhuisapotheker Twee steden Ziekenhuis Breda
Kruiden en voeding kunnen interacties geven met geneesmiddelen. Welke problemen kunt u binnen een apotheekhoudende huisartsenpraktijk hiervan tegenkomen? De workshop wordt gegeven door een ziekenhuisapotheker met expertise op het gebied van geneesmiddelinteracties.
Oh jee, een bezoek van IGJ – workshopleiders: Ilse Boermans, praktijkadviseur Apotheekhoudende Afdeling LHV en een ervaringsdeskundige apotheekhoudend huisarts
Aan de hand van een praktijkverhaal leggen we u uit waarom de Inspectie IGJ toezichtbezoeken uitvoert, hoe je de praktijk hierop kan voorbereiden, wat te doen tijdens het bezoek, reactie op het rapport, vervolgbezoek, corrigerende of verdere maatregelen, rol apotheekhoudende afdeling

Aanmelden

Praktische informatie

Datum
donderdag 23 januari 2020 - 13:30 t/m 18:00
Locatie
NBC Congrescentrum Nieuwegein
Blokhoeve 1
3438 LC Nieuwegein
Nederland
Accreditatie
3 punten (voor zowel huisartsen als apothekersassistenten aangevraagd)
Kosten
Lid Apotheekhoudende Afdeling: € 125,- Niet-lid: € 200,-
Overige
U kunt uw apothekersassistent meenemen. U kunt dit aangeven bij de inschrijving. De prijs voor de apothekersassistent is gelijk aan die van de huisarts. Inloop vanaf 13:30 uur, start inhoudelijk programma om 14:00 uur. Afsluiting rond 18:00 uur met soep en broodjes.