Uitvraag kwaliteitsindicatoren start 1 april

 
Uitvraag kwaliteitsindicatoren start 1 april
De jaarlijkse uitvraag van kwaliteitsindicatoren farmacie (KIF) vindt plaats tussen 1 april en 11 mei 2020. Update: de uitvraag van 2020 is opgeschort, vanwege de corona-uitbraak. We willen dat apotheekhoudenden hun volle aandacht kunnen richten op de patiëntenzorg.

De kwaliteitsindicatoren dragen bij aan het verbeteren en inzichtelijk maken van de kwaliteit van geleverde zorg door apotheekhoudende huisartsen en apothekers. De Apotheekhoudende Afdeling van de LHV is betrokken bij de ontwikkeling van indicatoren voor apotheekhoudende huisartsen, samenstelling van de set, organisatie van de uitvraag en het valideren van de resultaten. Indicatoren die geschikt zijn voor apotheekhoudende huisartsen geven inkijk op de geïntegreerde zorg die wordt geleverd door apotheekhoudende huisartspraktijken.  

2 nieuwe indicatoren

De set voor apotheekhoudende huisartsen bestaat dit jaar uit 11 indicatoren, waarvan er 2 geheel nieuw zijn. De nieuwe indicatoren zijn:

1.7 Percentage patiënten die MTX gebruiken met vastgelegde opt-in
1.8 Percentage afleveringen Amoxicilline/clavulaanzuur aan kinderen <12 jaar waarbij de berekening van de dosering is vastgelegd.   

De indicatoren worden uitgevraagd over de domeinen:

  • Kwaliteitsmanagement
  • Medicatiebewaking
  • Geïndividualiseerde Distributievormen (GDV)

De gids met de volledige omschrijving van de indicatoren zal binnenkort op deze website worden geplaatst. Meer informatie vindt u op de pagina over de Kwaliteitsindicatoren.