Starten als apotheekhoudend huisarts

 
Bij het opstarten van een apotheekhoudende huisartsenpraktijk komen veel nieuwe en andere aspecten om de hoek kijken, die niet tijdens de huisartsenopleiding aan bod zijn gekomen. Ook zijn er enkele zaken wezenlijk anders dan in een niet-apotheekhoudende huisartsenpraktijk. Daarom biedt de Apotheekhoudende Afdeling van de LHV ondersteuning voor aankomend apotheekhoudende huisartsen.

Zo organiseren we één tot twee keer per jaar de nascholingsdag “Starten als apotheekhoudend huisarts”. Tijdens deze geaccrediteerde bijeenkomst nemen ervaren sprekers u mee door de belangrijkste aspecten van het voeren van een apotheekhoudende praktijk. Ook tijdens de LHV Startersdagen en op de LHV Huisartsendag organiseren we workshops over het werken als apotheekhoudende huisarts. 

In het LHV handboek ‘Een eigen praktijk’ vindt u veel informatie over wat er bij komt kijken om praktijkhouder te worden, met daarin ook een hoofdstuk over de specifieke zaken die spelen bij een apotheekhoudende huisartsenpraktijk. Zoals het verkrijgen van een vergunning voor het voeren van een apotheek, het verdienmodel van de apotheek en de kosten bij praktijkovername. 

We zien in de praktijk dat er bij de overname van een apotheekhoudende praktijk vaak goodwill wordt gevraagd voor het apotheekdeel van de praktijk. Een nadere uitleg hierover vindt u op de pagina Goodwill.  

Daarnaast kunnen we u van persoonlijk advies voorzien. Neemt u daarvoor contact op met de medewerkers van de Apotheekhoudende Afdeling via apotheekhoudendeafdeling@lhv.nl.

Meer informatie en advies over het starten van een huisartsenpraktijk vindt u ook in het dossier Praktijkstart.